Ses Majestats els Reis d’Orient

BAN MUNICIPAL

J. Víctor Martí Vallès, batle de Binissalem

FAIG SABER Que Ses Majestats els Reis d’Orient ja fa dies que han partit de les seves terres llunyanes, amb tota la seva comitiva. Acompanyats de majordoms i majordomes, patges, ajudants de tota casta, cavalls, camells i carrosses ben carregades, ja s’acosten.

Melcior, Gaspar i Baltasar m’han assegurat que, en la nit més màgica de totes les nits, passaran per Binissalem i que hem de tenir “oberts els cinc sentits i el cap despert”. Potser baixin pel Coll d’en Simonet amb les torxes ben enceses. Potser s’aturin a abeurar als cavalls devers Can Carreter. Tal vegada venguin des de Ciutat i entrin pel carrer Bonaire i vagin dret cap a l’església a adorar al Bon Jesuset. I si venen volant en avionetes com han fet altres anys?

Enguany és un any un poc especial i no podrem viure la pluja de caramels als Vasos de l’església, ni esperar-los als carrers i cantonades, uns devora els altres, ben aferradets, perquè sempre fa fred quan arriben Ses Majestats. Així i tot, el rei Baltasar m’ha dit ben clar que passaran per tots els carrers del poble i que deixaran regals per a tots els nins i totes les nines que hagin fet bonda. També en deixaran algun per als pares i mares, padrins i padrines, per a la gent gran, si han fet les coses bé.

El rei Melcior m’ha contat que ja tenen mooooolts de regals embolicats i el rei Gaspar diu que enguany no arribarà tant de carbó a Binissalem. Ses Majestats els Reis d’Orient estan molt contents de les nines i dels nins del nostre poble!

Si encara no heu escrit la carta, pensau que ho heu de fer, heu de demanar algun regal i algun desig que no es pugui tocar amb les mans. Heu de dipositar-la a les bústies que els patges varen deixar a l’ajuntament, al Casal de Cultura de Can Gelabert-Biblioteca Municipal i al parc de Sa Rectoria.

També heu de pensar a deixar les sabatetes devora la finestra amb arròs, ciurons o faves i una greixonereta amb aigua perquè els cavalls arribaran amb molta gana i molta set a ca vostra.

Ses Majestats els Reis d’Orient sempre arriben a Binissalem!!!

Ban reis