Projecte Ensaïmada als col·legis de Binissalem

Una de les funcions de la Biblioteca de Binissalem com a membre de la Xarxa de Biblioteques Unesco és la de difusió de la cultura, la història, el patrimoni, les tradicions i literatura més propers, en el nostre cas del poble de Binissalem. Amb aquesta intenció la Biblioteca encomanà l’any 2013, la tasca d’apropar el nostre patrimoni a Maria Coll Borràs, binissalemera i llincenciada en Història de l’Art. Neix així el Projecte Ensaïmada englobat dins del Programa Biblioteca Pública-Escola que s’ofereix, any darrera any, als col·legis de Binissalem. A través de les activitats i accions del Projecte Ensaïmada la comunitat escolar fa un tast de la nostra vila observant, reflexionant, experimentant amb el múltiple objectiu de que els infants dels nostre poble aprenguin de mica en mica a conèixer, estimar, valorar i gaudir del patrimoni, la cultura i la gent del nostre poble.
Compartim amb voltros unes imatges del primer trimestre d’aquest curs escolar en el que han participat 12 grups d’Educació Primària dels Col.legis CEIP Pedra Viva, CEIP Robines i L’Assumpció. Les visites i itineraris han estat: 1r (Binissalem, un poble de llegenda), 3r (La S de Binissalem) i 6è (Santa Maria de Robines).
La biblioteca no té aturai i na Maria Coll tampoc, és per això que durant aquests mesos s’estan readaptant a les normatives sanitàries establertes algunes de les activitats. Creuarem els dits per tal que el mes de març, es puguin encetar de nou els itineraris pendents i seran els grups de 2n, 4rt i 5è que gaudiran dels Jocs de l’any tirurany, Binissalem, passat i present i Binissalem una llepolia.