Concert “Totes les Cançons de Samper”

Fecha del evento: 29 January, 2023 18:00 - 20:00

 

L’obra per a veu i piano de Baltasar Samper en concert “Totes les Cançons de Samper”. Amb Marta Bauzà (soprano), Roger Padullés (tenor) i Tomeu Moll-Mas (piano).

Diumenge 29 de gener de 2023 a les 18 hores a l’Església de Santa Maria de Robines de Binissalem. Entrada gratuïta.

Baltasar Samper (Palma, 1888 – Mèxic, 1966) fou un compositor, director, crític i etnomusicòleg activíssim a les Illes Balears i Barcelona entre 1915 i 1939. Les seves cançons per a veu i piano són l’ànima d’una obra de gran qualitat i la major part d’aquest llegat va ser recuperat l’any 2018 gràcies a la investigació del musicòleg Amadeu Corbera, que les va localitzar a Mèxic, i la conselleria de Cultura del Govern Balear, que en va adquirir les partitures als seus hereus.

Entre els textos escollits pel compositor, hi trobam poemes d’alguns dels més prominents autors en llengua catalana del seu temps, com Miquel Ferrà, Maria Antònia Salvà, Josep Carner o Carles Soldevila. En aquest recital hi presentam la major part de cançons per a veu i piano compostes per Samper. La soprano mallorquina Marta Bauzà interpreta les cançons fetes a partir de textos d’autors mallorquins i el tenor català Roger Padullés, els títols basats en textos d’autoria principatina. A l’ensems interpreten el cicle de Set cançons sobre poemes de Conrad Ferdinand Meyer, en alemany. Al piano, Tomeu Moll-Mas.