Resum d’activitats de la XIX Fira de la Pedra i l’Artesania (dissabte)

El dissabte 28 de maig es va dur a terme la inauguració oficial de la  “XIX Fira de la Pedra i l’Artesania”. Des de les 10h en que, al Casal de Cultura de Can Gelabert, hi va haver la concentració de les autoritats locals, les foranes, els consellers representants del Consell d’Infants de Binissalem, els xeremiers, els gegants, els caparrots i representants d’entitats i associacions, fins a les 21h en que es va realitzar el Correfoc familiar a càrrec de la Fil·loxera de l’Infern, vàrem poder gaudir d’un enfilall d’activitats.

La comitiva, en un bon ambient festiu, va pujar cap a l’ajuntament, allà on els gegants oferiren un ball i a on durant una estona varen poder visualitzar les projeccions de vídeos relacionats amb Binissalem, amb el món de la pedra i també amb el Consell d’Infants, Binissalem és Ciutat Educadora.

Pujaren cap a la plaça allà on varen poder veure totes les paradetes de la fira, la demostració del Gremi de Margers, així com tota l’exposició dels mestres picapedrers.

Seguidament, Bernat Moyà, mestre artesà picador de pedra, va procedir a xapar la pedra, vertader i simbòlic sus de la fira.

L’actuació de Primeros Passos, la zona de food trucks amb l’actuació de Jazz Burbon, els Jocs familiars de Binitrui, el Taller de politxons, i el grup Txaranga “Els Valencians” oferiren activitats per a diferents gustos i edats.

Per tancar aquest dissabte tan intens el I Monogràfic Baltasar Bibiloni ens va permetre gaudir de la tan nostrada i estimada simbiosi Bibiloni-Moyà i el correfoc va apropar aquesta activitat a les famílies amb infants de qualsevol edat.