Audiovisual “No hi ha cap pedra que no tengui bri”

NO HI HA CAP PEDRA QUE NO TENGUI BRI és el títol de l’audiovisual que l’ajuntament de Binissalem ha editat en motiu de la XVI Fira de la Pedra i l’Artesania.

L’objectiu d’editar-lo és posar en valor el patrimoni historicoartístic del centre històric de Binissalem, l’economia vitivinícola que el va possibilitar, la matèria primera de la qual està elaborat i les mans artesanes que el treballaren.

Després dels actes patrimonials del dimarts 21, dimecres 22 i dijous 23 de maig arribàrem al cap de setmana de la fira.
Per mor de les previsions de pluja, començàrem el dissabte a la Casa de Cultura Can Gelabert, projectant l’audiovisual NO HI HA CAP PEDRA QUE NO TENGUI BRI,  fent un homenatge a un dels protagonistes, Llorenç Torrens Far, l’amo en Llorenç Pití, un dels picapedrers més vells de Binissalem.

Seguidament pujàrem cap a la plaça juntament amb els xeremiers, els gegants, els caparrots i un bon grup de gent. Allà, en Pep Ramis Rubio, picapedrer i marger, va xapar una pedra, inaugurant la fira de forma simbòlica. Cap de setmana d’activitats, artesania de pedra viva i d’altres materials, moltes paradetes, música, esports, danses, gastronomia… Hem tengut una bona fira!!!

Fotografies de Vicenç Mates.