Binissalem elegeix els representats de la Festa des Vermar 2018

El passat dissabte dia 25 d’agost es celebraren les eleccions a Vermadores i Vermadors per a la 54ena. edició de la Festa des Vermar.

Un total de 1.008 persones, majors de 14 anys, com estableix la normativa, van emetre el seu vot per elegir els joves que representaran els valors de les nostres festes. Maria Bestard Pol, va ser elegida Vermadora Major amb un total de 481 suports, només 22 vots més que la segona classificada que va ser Teresa Garcia Llabrés, i gairebé cent més que la tercera, Estela Artiach Fiol. Aquestes dues últimes seran les Vermadores d’Honor que acompanyaran na Maria en els actes oficials.

Al costat de la Vermadora Major i les seves dames, van resultar elegits com Vermadors: Miguel Alejandro Valle Servera, amb 449 vots; i Ramon Mateu Moyà, amb 318 vots. Tots dos seran els encarregats de trepitjar el most el dia de cloenda de les festes per a la ofrena a la Mare de Déu de Robines.

La votació es va dur a terme a la Casa Consistorial, en la qual tots els majors de 14 anys empadronats al poble que van voler emetre el seu vot van poder fer-ho amb el modern sistema utilitzat des de fa uns anys. L’Ajuntament va col·locar diversos ordinadors en què el votant introduïa el seu número de DNI. El sistema estableix que obligatòriament s’han d’escollir 3 vermadores i 2 vermadors.

Des de fa un temps, el procés només és atès per personal municipal, sense la presència de polítics. El batle, Víctor Martí, va seguir el desenvolupament de la jornada des de la Plaça de l’Església on s’havia instal·lat una pantalla gegant i on es va dur a terme una concorreguda revetlla.