Binissalem és el municipi que més recicla de tota Mallorca

El sistema de recollida selectiva porta a porta i pagament per generació de residus (PXG) implantat a Binissalem fa més de 6 anys ha fet possible una molt important reducció de la fracció de rebuig (la que no s’aprofita i s’ha d’incinerar).

 Així, aquest sistema ha permès que la taxa de fems a Binissalem per a un habitatge amb 3 o més persones s’hagi reduït en un 37% en relació a 2011, gràcies a la disminució del volum de fems a incinerar.

Tot i que la Mancomunitat des Raiguer (Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Mancor, Santa Maria, Selva i Lloseta) ocupa el tercer lloc a Mallorca en el rànquing, amb un 61,71%, la xifra individual de Binissalem, que no surt reflectida a les dades publicades pel Consell de Mallorca, és del 79%.

Actualment, a Binissalem se segueix fent una feina constant amb diferents campanyes de sensibilització, dos educadores de carrer que visiten domicilis i comerços i que també estan presents al punt verd amb diferents horaris, per tal d’ajudar als ciutadans i seguir ensenyant les millor maneres de reciclar i, per tant, estalviar emissions i doblers.

Amb tot, des de l’Ajuntament de Binissalem volem animar a tots els habitants d’aquest municipi a seguir separant i minimitzant la fracció de rebuig, en benefici del medi ambient i la reducció de la incineració.

Finalment, recordar que en l’actualitat només 7 municipis d’Espanya compten amb aquest sistema de pagament per generació (PXG), que Ecoembes planteja pugui funcionar a una bona part dels municipis d’Espanya a partir de l’any 2025, en compliment dels compromisos del Paquet d’Economia Circular de la Unió Europea.