Binissalem posa en marxa el compostatge comunitari

Dins l’interès de l’Ajuntament de Binissalem per fomentar les accions que estan a la seva mà per generar consciència ambiental als veïnats de Binissalem i augmentar la biodiversitat al poble, hem posat en marxa un projecte de compostatge comunitari que vol arribar a una bona part de les famílies d’aquest municipi, començant pels escolars.

L’ajuntament de Binissalem duu més de 10 anys apostant per la separació de residus i el sistema de recollida porta a porta, sent un dels ajuntaments pioners en el reciclatge a Mallorca. De fet, aquest municipi ha acabat l’any 2017 amb la millor taxa de recollida selectiva de tota Mallorca, amb un 79%, seguit d’Esporles amb un 75% i d’Alaró amb un 71%.

Ara, per donar un pas més dins la política de reciclatge del poble, des de la regidoria de medi ambient  ens hem compromès a impulsar el compostatge comunitari, començant enguany amb el projecte “Compostatge comunitari en els centres d’educació primària del poble”. Enguany, participen en aquest projecte el Col·legi l’Assumpció i CEIP Robines.

Per això, des de la regidoria de medi ambient impulsarem aquest projecte per aconseguir que  s’involucri el major nombre de famílies d’aquests centres escolars, dins el projecte comunitari de compostatge, amb la intenció de fer-lo més endavant extensible a la resta de població del municipi.

“Compostatge comunitari” es un projecte subvencionat per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en el marc del Plan de Impulso al Medio Ambiente (PIMA) 2017, del Ministerio de Medio Ambiente.