Conferència de Tomeu Arbona Figuerola, del Fornet de la Soca

El passat dimarts 23 de març, a les 19h, al Casal del Cultura de Can Gelabert, en el marc dels actes patrimonials de Pasqua organitzats per l’Ajuntament de Binissalem (Maria Coll i Borràs – Difusió de Patrimoni), vàrem poder gaudir de la conferència a càrrec de Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, cuiner, reboster i activista gastronòmic, “DE PROFUNDIS I PRIMAVERA un camí gastronòmic cap a la Pasqua”. La cuina de Quaresma i de Pasqua contada des d’una perspectiva històrica.

Una mostra dels productes de rebosteria, la intervenció de Maria José Orero explicant la filosofia del Fornet de la Soca i la de Tomeu Arbona desenvolupant el bessó de la xerrada proposada varen esser rematats amb l’obsequi d’una panadeta per emportar-se a cada uns dels assistents.

Productes de temporada a quilòmetre zero, mans artesanes, evolució de les elaboracions, respecte del patrimoni gastronòmic…

Panades de pasta llisa o dolça, de porc o de xot ecològic mallorquí, de carn i pèsols o de moll amb suc de taronja o de bacallà amb verduretes de primavera, crespells, robiols de codony, formatjades… en definitiva un plaer!

Fotografies de Vicenç Mates.