Criteris per a la Fase 3 de la desescalada

El Govern de les Illes Balears recupera les competències per liderar el procés de la desescalada, així com l’entrada a la normalitat. D’aquesta manera, a través d’un Decret signat aquest mateix diumenge per la presidenta, Francina Armengol, es recullen les restriccions de la Fase 3 del procés de desecalada, en què Mallorca, Menorca i Eivissa se sumen a Formentera a partir de demà dilluns. Una de les principals mesures del decret és que es mantindrà tancada l’activitat de l’oci nocturn i discoteques. Així ho ha anunciat Armengol, i ha destacat: “no estam en les condicions de permetre l’oci nocturn, no és prioritari. Els rebrots a altres països han anat lligats a la celebració de festes. No hem de fer cap passa en fals”.

Després de la reunió que la presidenta ha mantingut amb el cap del Govern central, Pedro Sánchez, i la resta de presidents i presidentes autonòmiques, Armengol ha explicat en roda de premsa els continguts del Decret, que flexibilitzen i modulen les restriccions aprovades per l’Ordre Ministerial d’ahir dissabte pel que fa a la Fase 3. D’aquesta manera, a banda de ser més restrictius que l’Estat pel que fa a l’oci nocturn –que sí que en permet l’activitat–, també es manté l’aforament dels locals de jocs i apostes a un 30%, quan la resta de l’Estat serà del 50%, i queda prohibida l’obertura al públic de centres recreatius turístics, a excepció de zoològics i aquaris amb certes limitacions. A l’Ordre Ministerial es contempla la seva reobertura.

Armengol ha defensat la necessitat d’adaptar aquestes restriccions a la realitat de les Illes Balears. Malgrat que les dades sanitàries i epidemiològiques estan controlades, la presidenta ha recordat que “s’ha de garantir la seguretat en tot moment” i també ha apel·lat a mantenir la responsabilitat individual i col·lectiva.

Un altre aspecte important del Decret és que des de dilluns es recupera la mobilitat regular entre illes, de manera que les Illes Balears s’igualen en condicions amb la resta de comunitats uniprovincials. “Molts ciutadans que tenen família a altres illes hi podran anar, ara tenen garantit aquests drets necessaris”, ha explicat Armengol. Pel que fa a la mobilitat interior, també s’eliminen les franges horàries en la seva totalitat i es permet el 100% de l’ocupació en el transport públic.

Més info a CAIB.es