Diumenge de la Festa des Vermar

El passat diumenge 24 de setembre celebràrem el Diumenge de la Festa des Vermar, el darrer dia de festes, però el seu origen.

Com és habitual i seguint un estricte protocol les Vermadores i Vermadors es concentraren a davant Ca Ses Bieles, juntament amb la seva família, el Tall de Vermadors i els Xeremiers de Binissalem.

D’allà, amb el repic de les campanes que indicava que era festa grossa, anaren cap a l’ajuntament on els esperaven les autoritats. Pujaren cap a l’església, juntament amb els gegants de Binissalem, on el bisbe de Mallorca oficià la missa. Durant la missa la Coral Parroquial i el Tall de Vermadors participaren.

Seguidament, als Vasos, es celebrà la cerimònia de l’ofrena del most novell a Santa Maria de Robines. Nofre Pasqual presentà l’acte acompanyat per Alícia Serra qui l’interpretà en llengua de signes. Ballaren els gegants i els Vermadors, posat el cassot, trepitjaren el raïm del qual en rajà el most novell. Feren l’ofrena amb la interpretació de Maria Cànoves de “Binissalem pedra viva”. El Tall de Vermadors no podia faltar a la seva cita més important de l’any. Intervenció del president del Parlament, el Sr. Gabriel A. Le Senne, intervenció del batle, el Sr. Víctor Martí i final amb el cant de “La Balanguera”, amb la interpretació, una altra vegada, de Maria Cànoves.

De Vermada a Vermada, així vivim a Binissalem!