“Els ulls no hi veuen, hi veu el cervell” Dr. Jeroni Nadal

L’IES Binissalem ha celebrat una jornada científica amb una ponència de l’eminent oftalmòleg binissalemer Jeroni Nadal. Hi han participat també José Antonio Garrido, Doctor en Enginyeria de Telecomunicacions i Lluís Ferrer, Catedràtic de Medicina i Cirugia Animal de la UAB.

“La visió artificial més enllà de les vies convencionals” és el títol de la ponència que Jeroni Nadal, eminent oftalmòleg binissalemer, ha impartit avui matí a l’IES Binissalem, en el marc d’una jornada científica organitzada per aquest institut.

Jeroni Nadal, cap del departament vitri-retinià del Centre d’Oftalmologia Barraquer, és el primer cirurgià de vitri-retinià en implantar un dispositiu de visió artificial en l’estat espanyol i primer cirurgià al món en aconseguir rehabilitar un pacient sord-cec (síndrome Uscher) amb un dispositiu de visió artificial Argus. https://www.barraquer.com/doctores/dr-jeroni-nadal/)

A la jornada científica, que ha contat amb nombrosa assistència d’estudiants de l’IES Binissalem, han participat també els doctors José Antonio Garrido i Lluís Ferrer, especialistes de relleu internacional.

Nadal ha explicat el procediment per a la implantació de dispositius electrònics a la retina capaços d’estimular el cervell i generar visió artificial.

Garrido és Doctor en Enginyeria de Telecomunicació, professor d’investigació ICREA i líder del Grup de Materials i Dispositius Electrònics Avançats de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). La seva ponència “De la nanotecnología a las interfases cerebro-máquina”, ha posat de relleu la gran evolució de la ciència en el camp dels nous materials i la nanotecnologia.

Ferrer, Master in Animal Pathology i Doctor en Veterinària per l’Escola Superior de Veterinària de Hannover (Alemanya, 1984), Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology (1994), és Catedràtic de Medicina i Cirurgia Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La seva conferència ha versat sobre “Llops, genomes i malalties”

 

Francisco Moyà, tinet de batle de l’Ajuntament de Binissalem; Víctor Martí, batle de Binissalem; Dr. Luis Ferrer, Catedràtic de Medicina i Cirurgia Animal (UAB); Dr. Antonio Garrido, professor d’investigació ICREA; Pepa Ramis, regidora de l’Ajuntament de Binissalem; Dr. Jeroni Nadal, cap del departament vitri-retinià del Centre d’Oftalmologia Barraquer; Antoni Salvà, director de l’IES Binissalem i Malén Vidal, professora de biologia de l’IES Binissalem.