Entregats els premis als guanyadors del XXIX Certamen d’Arts Plàstiques i Visuals Vila de Binissalem

El passat diumenge dia 17 va tenir lloc al Casal de Cultura de Can Gelabert l’entrega de premis als guanyadors del XXIX Certamen d’Arts Plàstiques i Visuals Vila de Binissalem. El jurat va estar compost per Ana Laura Aláez, artista plàstica; Xisco Duarte, artista plàstic; Pep Lluís Garcia, director d’art de Disset; Luís Maraver, artista plàstic i Curro Viera, fotògraf i guanyador de l’edició 2016.

Els artistes seleccionats per a l’exposició varen ser Bartolomé Payeras-Salom, Gonzalo Rodríguez Gómez, Toni Salom Vallès, Beatriz Polo, Hendrick Jansen, Christel Peeters, Nauzet Mayor, Javier Garló, Giovanni Lonardo, Mar Agüera, Olimpia Velasco, Abraham Calero, Antoni Miquel Morro, David Latorre, Jesús de Miguel i Leticia Muñoz María.

El jurat va atorgar el primer premi a Beatriz Polo, per la seva obra Arxipèlag (l’illa) i el segon premi a Gonzalo Rodríguez Gómez, per la seva obra Estructura Moll.

El premi de fotografia Michael Horbach es va concedir a David Latorre, per la seva obra Análisis de un atrezzo. Així mateix, el jurat va decidir donar una menció especial a Giovanni Lonardo per la seva obra Dicono alcuni che Afrodite, sorgendo dalla schuma del Mare.

El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament de Binissalem, està dotat amb 2.500€ i la possibilitat d’organitzar una exposició individual al Casal de Cultura Can Gelabert i a la Sala del Centre de Cultura Can Jeroni de Sant Josep de la Talaia (Eivissa) en col·laboració amb Fundació Baleària.

El segon premi, patrocinat per Disset Consultors en Comunicació, consisteix en un ordinador portàtil Apple i, en col·laboració amb Fundació Baleària, dos bitllets per viatjar a qualsevol destinació de les Balears.

El premi especial Michael Horbach a la millor obra fotogràfica està patrocinat per la Fundació Michael Horbach i consisteix en una estada de fins a 6 setmanes a l’allotjament facilitat per dita fundació a Colònia (Alemanya) i 1.000€ per a la producció de l’obra, a més de la possibilitat d’organitzar una exposició a la sala de la Fundació.

La menció especial atorgada està dotada amb 250€.

L’exposició de les obres a Can Gelabert romandrà oberta fins al 15 d’octubre.

A la foto, d’esquerra a dreta:

Magdalena Moyà, regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Binissalem; Giovanni Lonardo, artista plàstic; Mari Pau Ruiz, directora de Can Gelabert; Beatriz Polo, artista plàstica; Andreu Villalonga, batle de Binissalem i Pep Lluís Garcia, director d’art de Disset.