La Fundació Sa Nostra es trasllada a Can Gelabert

La Fundació Sa Nostra es trasllada del carrer de Concepció a l’Estudi General Lul·lià i a Can Gelabert. 

La Fundació Sa Nostra inicia una nova etapa a partir del setembre i traslladarà l’activitat que fins ara programava al Centre de Cultura, al carrer Concepció de Palma, a l’Estudi General Lul·lià i al Casal de Cultura de Can Gelabert, a Binissalem. L’entitat encara no ha explicat què passarà amb la seu palmesana que ha tingut fins ara.

El patronat de la Fundació va decidir el mes de desembre passat el trasllat a l’Estudi General Lul·lià, “una institució compromesa amb la cultura, l’educació i l’acció social que esdevindrà la seu que acollirà les activitats que fins avui gestionava la Fundació al Centre de Cultura de Palma”, ha informat Sa Nostra.

L’edifici del carrer Concepció ha acollit fins ara les accions incloses al conveni anual subscrit amb CaixaBank, així com el lliurament d’ajudes d’acció social  o els cursos de formació per a adults, vinculació que seguirà vigent amb l’entitat després de signar el nou acord.

Així, l’edifici de l’Estudi General Lul·lià, situat al carrer Sant Roc de Palma, serà el centre de referència de la Fundació Sa Nostra i acollirà les activitats que actualment acull el centre de Cultura del carrer Concepció, com els cursos per a adults, concerts, conferències, presentacions de llibres i projeccions de documentals.

Com a seu a la part forana, la Fundació Sa Nostra comptarà amb l’edifici de Can Gelabert, a Binissalem, on es faran alguns cursos per a adults a partir del setembre. El conveni amb l’Ajuntament binissalemer també inclou la donació de part del fons bibliogràfic de la Fundació a aquest consistori.

També potenciarà altres centres culturals fora de Mallorca, com la Sala de Cultura de Ciutadella, situada en una antiga església gòtica del segle XVI.

“Afrontem amb optimisme el nou escenari que s’obre ara per a la Fundació treballant en nous reptes per millorar i donar resposta a la demanda d’activitats que organitzem i gestionem”, ha explicat Jaume Canudas, president de la Fundació Sa Nostra, en un comunicat.

“El compromís amb les persones ha estat, és i serà sempre la nostra màxima per continuar treballant per millorar la vida dels ciutadans de les Illes Balears a través de projectes socials, educatius, culturals i de medi ambient”, ha remarcat Canudas.

La Fundació també ha informat que treballa en la reactivació de les instal·lacions de Ca’n Tàpera amb un projecte de centre polivalent que es dedicarà a la formació no reglada i que abastarà una oferta de cursos “molt considerable”. Actualment, aquesta iniciativa està en fase destudi mentre es valoren les alternatives per sufragar la reforma integral de la finca, ubicada a Sant Agustí.

https://www.diariodemallorca.es