L’Ajuntament de Binissalem celebra una Jornada a favor de la diversitat afectiu-sexual i la promoció dels nous models de família

El passat dilluns 14 de maig l’Ajuntament de Binissalem, amb col·laboració amb l’entitat Ben Amics (associació que defensa els drets del col·lectiu LGTBI) va dur a terme diverses actuacions per tal de commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia de 17 de maig.

A l’IES Binissalem, durant una setmana hi ha hagut una exposició d’imatges envers la diversitat afectiu-sexual. L’alumnat de 2n i de 3r d’ESO ha pogut gaudir durant tot el matí del dilluns de la presentació de Sheyla, tècnica educativa de Ben Amics, la qual ha posat èmfasi al fet que va ser el 17 de maig de 1990 quan l’homosexualitat va deixar de ser considerada com una malaltia. A més, tot i que des de l’any 2005 al nostre país es permet el matrimoni i l’adopció entre parelles del mateix sexe, els alumnes reflexionaren sobre la necessitat de seguir lluitant per a eliminar estereotips encara presents a la nostra societat.

A la tarda a les 18.00, a la Biblioteca municipal ha tingut lloc el contacontes “ Gill i els quatre ponts” en el que el més petits s’han pogut endinsar dintre d’un món divers en el que el protagonista de l’obra es trobava amb formes diverses d’estimar i l’amor de famílies amb parelles del mateix sexe.

Finalment, s’ha firmat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Binissalem i l’Associació Ben Amics amb la intenció de garantir la continuïtat d’aquestes actuacions. De fet, per a la programació de Ciutat Educadora de l’any 2019 s’espera poder realitzar una activitat comunitària on participin tots els centres educatius i associacions del poble.

Veure el reportatge al Diari Ara Balears

Escoltar l’entrevista a IB3 ràdio