L’Ajuntament de Binissalem s’adhereix a la Diada Talaies de Mallorca

Ara fa tot just un any molta gent es reunia per primera vegada en resposta a la crida del professorat de l’IES Marratxí i dels membres de la Societat Balear de Matemàtiques. Centenars de persones es congregaren al voltant d’aquestes torres de defensa que delimiten el nostre territori, amb la intenció de tornar a donar-los vida després de segles d’inactivitat.

L’Ajuntament de Binissalem ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa mostrant la seva voluntat d’enaltir la importància d’aquestes fortificacions que ens han estat tan importants per la nostra defensa i seguretat durant segles.

Aquest, però, no era l’únic objectiu d’aquesta iniciativa simbòlica, sinó que es va acompanyar d’una sèrie de reivindicacions: la primera, històrica, per recordar la figura del manacorí Joan Binimelis –que va ser qui va idear el sistema de senyals de què formen part les torres–; la segona, patrimonial, com un toc d’alerta sobre la situació de degradació en què es troben alguns d’aquests elements arquitectònics, i la tercera, humanitària, per reclamar, també, atenció sobre les condicions inhumanes i de privació de drets a què es veuen sotmesos milers d’éssers humans que protagonitzen allò que hem conegut com a crisi dels refugiats.

La convocatòria l’ha encapçalat aquest cap de setmana passat el Consell de Mallorca, amb el suport i la col·laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat i d’Amnistia Internacional, per reiterar el seu compromís en la defensa del patrimoni històric i del caràcter universal i inalienable dels drets humans.

Les campanes del campanar del nostre poble varen repicar per aquesta el passat dissabte dia 13 de gener a les 13h. i a les 18.15h.