Els pobles de menys de 10.000 habitants no tendran franges horàries

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics aquest diumenge la intenció del Govern d’eliminar les franges horàries per a realitzar determinades activitats en els nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com passa en els quals tenen 5.000 o menys.

Fonts dels governs autonòmics han confirmat a EFE que Sánchez ha comunicat aquesta mesura als seus homòlegs de les comunitats autònomes en la reunió setmanal que mantenen per videoconferència per seguir l’evolució del coronavirus i les mesures de desescalada que entraran en vigor aquest dilluns.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig amb la finalitat de regular determinades activitats, com les sortides de nins, gent gran i esportistes, en tot el territori, a excepció dels municipis de menys de 5.000 habitants.

La d’aquest diumenge ha estat la primera trobada de Sánchez amb els presidents autonòmics després d’avançar que demanarà una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma i després de les crítiques de la Comunitat de Madrid per la decisió de l’Executiu de mantenir aquesta regió en la fase 0 de la desescalada.

La reunió s’ha produït a la vigília de l’extensió de la fase 1 a el territori íntegre de 14 comunitats, que engloba el 70% de la població, i l’activació de la fase 2 en quatre illes, de les Canàries i Balears.

A la reunió han assistit la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; la ministra d’Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero; la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias; i el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Per la seva banda, el director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que “la major part” dels municipis de fins a 10.000 habitants es troba en una “situació molt favorable”, pel que creu que la flexibilització de les condicions no originarà “cap problema”.

No obstant, ha subratllat que les comunitats autònomes haurien d’estar alerta i prendre mesures “si es detecta algun nou brot de covid-19 en aquests municipis”.

En roda de premsa a la Moncloa, Simón ha plantejat que l’evolució de l’epidèmia “va permetent” una major flexibilitat en les mesures de contenció, especialment en els municipis de menys de 10.000, que “han estat en general menys afectats per l’epidèmia que les grans ciutats”, on les condicions i els riscos de transmissió són diferents.

Font: www.diariodemallorca.es