Posa una firma contra el càncer de còlon a Binissalem

L’Associació Contra el Càncer, va estar el passat divendres dia 30 d’abril al mercat, perquè tots els binissalemers i binissalemeres puguin signar el manifest per aconseguir el crivat de càncer de còlon a Binissalem. Amb aquest objectiu l’associació seguirà fent campanya cada divendres al mercat per a sumar totes les firmes necessàries.
Us esperem a tots i a totes.

El crivat és la prova de prevenció per excel·lència, es basa en una mostra de fems i només als positius se’ls fa una colonospia. «El problema és que dóna molts falsos positius i per a la colonoscòpia la llista d’espera és alta, assumir-ho requereix una important inversió de mitjans i personal», assegura la doctora Mónica Guillot, cap de secció d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Son Espases.

Els símptomes que han de fer saltar l’alarma per sospitar d’el càncer de còlon és la sang en femta o l’alteració de l’ritme intestinal, «encara que no cal alarmar, el més freqüent no serà el càncer», adverteix. «Si el tumor està avançat pots perdre la fam, el pes, tenir mal…», afegeix la facultativa.