Què puc fer aquest hivern 2024?

Ja teniu aquí el programa dels actes més destacats dels mesos de gener, febrer i març, així com també els cursos als que podeu apuntar-vos. Que ho disfruteu!

QPF Hivern 2024web

 

Dimecres 24 de gener

Casa Llorenç Villalonga-Museu Literari. A les 19h.  Jaume Vidal Alcover, amistat i literatura. Celebració de Jaume Vidal Alcover en el centenari del seu naixement. Gabriel Janer Manila i Bernat Nadal conversaran sobre l’amic i escriptor. Recital poètic en diàleg a càrrec de Laia Malo.

Dijous 25  de gener

Biblioteca Municipal.  A les 20h. Club de lectura per a adults. Compartim el llibre Les altures de Sebastià Portell. Ens acompanyarà l’autor.  A càrrec d’Eulàlia Arlès Font. Amb el suport de La Institució de les Lletres Catalanes.

Divendres 26 de gener

Església de Cals Agustins. A les 19h. Concert a càrrec d’Ariadna Rodríguez, violí i Bea Andrés, violoncel. 

Dissabte 27  de gener 

Teatre Municipal. A les 20h. Representació El rei de la selva, de Gabriel Galmés. Dramatúrgia de Carme Planells. Projecte Literactua 2024. Entrada gratuïta. Reserva d’entrades a l’Ajuntament de Binissalem, tel. 971886558 o asans@ajbinissalem.net.

Dilluns 29 de gener 

Biblioteca Municipal. A les 17.30h. Contacontes per la Pau. Els colors del colibrí. A càrrec de Colorin Coloradas. Adreçat infants a partir de 4 anys. Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades. Amb el suport del Cacim. Consell de Mallorca.

Dissabte 3 de febrer 

Casal de Cultura Can Gelabert. A les 12h. Inauguració de les exposicions: Sólo pienso en mí de Mavi Escamilla (Sala Directori); Contrahecho de Jorge Carla Bajo (Sales Florentines); Tsuji-Giri (probé una catana nueva en un transeúnte al azar y resultó tener la sangre azul), de David Curto (Sala Imperial). Obertes fins el 2 de març.

Dijous 8 de febrer (Dijous Llarder)

Rueta de les escoles

Divendres 9 de febrer 

– El Carnaval arriba al Centre de Dia. Les padrines i els padrins del Centre de Dia es disfressaran i sortiran a fer la seva Rua pel mercat, a les 10.30h. En cas de pluja la festa es farà a les dependències del centre. 

– Biblioteca Municipal. 3cacontes. Ens acompanyarà Arantxa Riera amb Canta’m un conte. Taller musical per a infants de 0 a 3 anys. 17h (grup de 0 a 18 mesos), 18h (grup de 19 a 36 mesos). Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades. 

– Teatre de barra a Binissalem amb tres divertides comèdies. 

Tres representacions a tres locals/bars de 15 minuts cadascuna. Circuit teatral urbà que facilita l’encontre entre els espectadors assistents, compartint in situ aquesta experiència que combina cultura, oci i gastronomia. Horaris: 20, 20.30 i 21h . Màxim de públic: 30 persones per funció. Taquilla/venda d’entrades a la plaça.

Dissabte 10 de febrer

Rua i Festa de Carnaval. Concentració a la Plaça Constitució a les 16.30h.  Desfilada pels carrers Rec, Llorenç Moyà, Sac, Bonaire, Plaça Quartera, Concepció i Plaça Església. Inscripcions per a la participació en el concurs fins dimecres 7 a l’Ajuntament. 

Dilluns 12 de febrer

Biblioteca Municipal. A les 17.30h.  Contes per estimar-se millor. A càrrec de Tomeu Granera. Adreçat infants a partir de 4 anys. Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades. Amb el suport del Cacim. Consell de Mallorca.

Dimarts 13 de febrer

Casal de Cultura Can Gelabert. A les 19h. Enterrament de la Sardina. Condol. Seguidament la comitiva en processó anirà per diferents punts del poble i en acabar, darrera l’església Santa Maria de Robines, es farà la incineració. Hi haurà torradores, sardines, pa, vi i aigua per a tothom. 

Dimecres 14 de febrer (Dimecres de Cendra)

Església Santa Maria de Robines. A les 19h. Celebració de la missa amb imposició de cendra.

I Jornades d’Estudis Locals de Binissalem 

Casal de Cultura Can Gelabert

Divendres 16 de febrer a partir de les 16.30h.

Presentació a càrrec del batle de Binissalem, Víctor Martí, i de l’Obra Cultural Balear de Binissalem. 

A les 20.30h. Presentació del llibre Bartomeu Oliver Orell (1893-1972). Un humanista entre dos mons, de Gabriel Martí Borràs, a càrrec de Sebastià Bagur, pedagog, Guillem Borràs, antic professor de l’Institut Tècnic Eulàlia (Barcelona) i de l’autor. Breu interpretació de la
Coral 3×4. 

Dissabte 17 de febrer a partir de les 9h.

Organitza Obra Cultural Balear de Binissalem.

Divendres 23 de febrer

Església de Cals Agustins. A les 19h. Concert de l’Escola i Banda de Música de Binissalem

Dissabte 24 de febrer

-Vols baixar a Ciutat amb els ulls clucs? – II. Et deixes portar a un lloc capdal, molt bell, secular, a on podràs gaudir d’un espai i d’una estona molt especial?. Inscriu-te!

Trobada a l’estació del tren per sortir a les 10.02h. cap a Ciutat. Activitat gratuïta, organitzada per Maria Coll i Borràs-Difusió de Patrimoni. Ajuntament de Binissalem. Inscripció al WhatsApp 629573114.

-Teatre Municipal. A les 20h. Representació Les possessions, de Llucia Ramis. Dramatúrgia de Xavier Uriz. Projecte Literactua 2024. Entrada gratuïta. Reserva d’entrades a l’Ajuntament de Binissalem, tel. 971886558 o asans@ajbinissalem.net.

Dimarts 27 de febrer

Biblioteca Municipal. A les 17.30h. Contacontes  Les aventures de la Capitana Bussàlia. La mà mágica. A càrrec de n’Aleix i na Xisca. Adreçat infants  de 3 a 12 anys.  Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades.

Divendres 1 de març (Dia de les Illes Balears)

Vegeu programació a part. 

Dilluns 4 de març 

Biblioteca Municipal. A les 17.30h. Vola Valentina a càrrec de Centimets Teatre. Adreçat infants a partir de 4 anys. Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades. Amb el suport del Cacim. Consell de Mallorca. 

Dimarts 5 de març

Biblioteca Municipal. A les 20h. Contes per a dones. A cau d’orella. Contes per a adults. A càrrec de Caterina Valriu. Amb el suport del Cacim. Consell de Mallorca.

Dijous 7 de març

Biblioteca Municipal. A les 20h. Club de lectura adults. Compartirem el llibre Boulder d’Eva Baltasar. A càrrec d’Eulàlia Arlès Font. 

Divendres 8 de març

Dia Internacional de la Dona. “Binissalem per la igualtat”, programació a part.

Dissabte 9 i diumenge 10 de març

Fira de Binissalem. A partir de les 10h i durant totel dia a la Plaça de l’Església. Vegeu programa a part. 

Dissabte 9 de març

– Casal de Cultura Can Gelabert. A les 12h. Inauguració de l’exposició Batis, retrospectiva artística de Manuel Sánchez Monzó.

– Pati cobert de l’Escola Graduada. A les 19h. Concert-Intercanvi entre la Banda de Música de Binissalem i la Banda del Conservatori de música de Menorca. Entrada gratuïta. 

Dimecres 20 de març

Biblioteca Municipal. A les 17.30h. Contes contats perna Núria Fiol. Adreçat infants a partir de 3 anys. Inscripció al WhatsApp 686334394. Places limitades. 

Divendres 22 de març

Església Santa Maria de Robines. A les 18.30h. Celebracions penitencials. 

Diumenge 24 de març (Diumenge del Ram)

– Església de Cals Agustins. A les 9.30h. Benedicció dels Rams. Acte seguit Ofici a la parròquia. 

– Església Santa Maria de Robines. A les 19h. Les Set Paraules. 

Dimarts 26 de març

Casal de Cultura Can Gelabert. A les 20h. Pasqua de llegenda: tradicions i llegendes entorn de la Passió de Jesús a càrrec de Caterina Valriu, catedràtica de la UIB, folklorista.

T’agradaria saber per què les orenetes són blanques i negres? I per que les caderneres tenen una taca vermella? Per què els galls tenen la cresta tallada? Voldries entendre què diuen les tórtores quan canten? I què diu el tro quan hi ha tempesta? Saps que la flor de passionera no té res a veure amb la passió amorosa? I per què la farigola té tantes virtuts? Si en vols saber les respostes, vine a la conferència sobre les llegendes de Pasqua. I entendràs perquè aquestes velles i belles històries estan tan amarades d’observacions, ensenyaments i saviesa.

Dimecres 27 de març (Dimecres Sant)

– La Seu. A les 19h. Missa Crismal.

– Església de Cals Agustins. A les 22h. Processó del silenci. Després es poden dur les flors per a la Casa Santa a la parròquia. 

Dijous 28 de març (Dijous Sant)

Església Santa Maria de Robines. 18h. Ofici. 

Divendres 29 de març (Divendres Sant)

Celebració de la Passió i Mort del Senyor 

Església Santa Maria de Robines:

– A les 17h. Viacrucis. 

– A les 18h. Celebració i Davallament. Acte seguit processó. Carrers: Plaça Església, Creu, Sant Antoni, Sor Francisca Nicolau Bover, Catedràtic Llabrés, Mascaró, Plaça Església.

Dissabte 30 de març (Dissabte Sant)

– Església Santa Maria de Robines. A les 18h.Vigília Pasqual. 

– Església de Cals Agustins. A les 19h. Concert  a càrrec del quintet de vent Riu Dolç.

Diumenge 31 de març (Diumenge de Pasqua)

Església Santa Maria de Robines. 10h. Processó de l’Encontre i Ofici. 

Diumenge 7 d’abril (Diumenge de l’Àngel)

Vine a celebrar L’Àngel dinant a Can Arabí!

Organitza i col·labora Ajuntament de Binissalem.

 

CURSOS I TALLERS NOUS

Espai Obert 

“Camp de Futbol Petit” Els diumenges, de 10 a 14h i de 16 a 20h. Aquest espai està dissenyat especialment per a joves d’entre 12 i 20 anys i serà supervisat per un monitor. No et quedis fora de joc, participa! 

Tennis Club Binissalem

Nivells: principiant, avançat i competició. Entrenaments en grup, en parella o particulars.

– Grups de 4 a 7 anys Dies per triar: dilluns i dimecres de 17 a 18h

– Grups de 8 a 11 anys Dies per triar: dilluns, dimecres i divendres de 18 a 19h

– Grups de 12 a 15 anys Dies per triar: dilluns, dimecres i divendres de 19 a 20h.

– Grups competició: dimarts i dijous de 17h a 18.30 o de 18.30h a 20h

– Grups adults masculí Dies per triar: dilluns i dimecres de 20 a 21.30h

– Grups adults femení Dies per triar: dimarts i dijous de 20 a 21.30h. Possibilitat d’entrenaments els matins 

Tota la informació a www.tennisbinissalem.com. Per a més informació / inscripció al tel. 617787342

Vermunt Gràfic

Estampació en relleu: xilografia. Activitat per a adults per experimentar de manera divertida i creativa amb l’estampació i la creació artística mentre feim
un vermut.

Edat: de 18 anys fins a 65 anys. Màxim 12 persones – Mínim 8 persones

Lloc: Taller del Casal de Cultura Can Gelabert

Imparteix: Rosa Mascaró i Cristina Barahona

Horari: dissabte 17 de febrer de 10 a 13h

Preu x sessió: 50€ (materials i vermut inclosos)

Informació i inscripció: cangelabertdelaportella@gmail.com

WhatsApp: Rosa 647486194 / Cristina 619827400

Taller d’iniciació a la serigrafia

Activitat de cap de setmana per a descobrir i estampar en serigrafia sobre paper i tèxtil. Aprendrem les primeres passes per a fer una bossa amb un disseny propi i reproduirem la imatge en una tirada curta de làmines.

Lloc: Taller del Casal de Cultura  Can Gelabert

Imparteix: Rosa Mascaró i Cristina Barahona

Dates:

– divendres 2 de febrer de 16.30 a 19.30h 

– dissabte 3 de febrer de 9.30 a 13.30h

Preu: 90€ (materials inclosos)

Informació i inscripció: cangelabertdelaportella@gmail.com / WhatsApp: Rosa 647486194

BiniArt

Dissabtes 3 i 17 de febrer de 10 a 13h

Dematins Creatius a BiniArt: Creativitat, Art i Ioga en petit grup (màxim 12 infants). De 4 a 12 anys. Més informació al 660827779 (Aina)

Dijous 29 de febrer i divendres 1 de març: Dematins Creatius a BiniArt: Creativitat, Art i Ioga en petit grup (màxim 12 infants). De 4 a 12 anys. De 9 a 14h. 40€/dia. Organitza: BiniArt i CreaSerYoga. Més info al 660827779 (Aina)

Tallers de Joc Corporal expressiu per a adults 

Núria Sastre (Terapeuta Gestalt)  Sessions de teràpia individual 

WhatsApp: 666697574

Crea_ti_Vida

Centre d’Atenció Personal i Familiar

C. Llorenç Villalonga, 30 / WhatsApp 687775112

Silvia Manzano – 622752195

– Grup de mares i infància de 0 a 5 anys

Dimarts de 9.30 a 11h i de 17.30 a 19h

– Atenció personal mare i fill/a 0-5 anys

– Activitats grupals infància 3-11 anys

– Activitats amb grups de famílies

– Alimentació saludable

Hagar Talmor – 638373481

– Treball corporal conscient individual i en parella

Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 10.30h. Dilluns de 17 a 18.30h

– Treball corporal conscient en família

– Sexualitat en la infància, adolescència i adultesa

– Farmaciola familiar natural

Fresia Robledo – 687775112

– Sandplay per a infància, adolescència i adultesa. De dilluns a divendres d’ 11 a 14h i de 15.30 a 20h

– Maha Lilah per a grups d’adolescents i adults

– Sonoteràpia parelles i famílies

– Teràpia de parella i familiar amb Oriol Bellés. Dijous i divendres de 17 a 18.30h i de 19 a 20.30h

Joana Castell – 690352565

– Teatre per a nens i nenes a partir de 8 anys. Dilluns de 15.30 a 17h

– Teatre per a adolescents. Dijous de 15.30 a 17h

– Teatre per a adults i adultes

– Taller d’escriptura creativa per a adolescents

CURSOS I TALLERS INICIATS

Centre d’Educació de Persones Adultes CEPA Es Raiguer971512157 

Centre d’estudis Apunt

Psicomotricitat i Reforç educatiu

679212674 / info@centredestudisapunt.com / www.centredestudisapunt.com

Classes d’anglèsSamantha 627262210

Escola de Música de Binissalem

escolamusicabinissalem@gmail.com

Banda de Música de Binissalem

ambinissalem@gmail.com

Coral 3×4 

Xesca Gomila 605964092 

Tennis Club Binissalem

617787342 / www.tennisbinissalem.com

Primeros Pasos

653266175 / 645656376

Vols jugar a basquet? C.B. Binissalem

Maria 673562077 / Sergio 627807811

Club A-Z Sports Atletisme Binissalem 

Pere Reus  696639090

https://www.facebook.com/azsportsatl

atletismebinissalem@gmail.com 

Amics del Ball Espectacles

Marga Sastre 685191086 

Arquers de Binissalem

636759712 

Txikung i Meditació

Gemma 628775939 

Taller de txikung d’hivern

Por i energia vital

Pedro i Gemma 628775939 / 622818283

Txikung i meditació

Laetitia 609517771 

Centre de Ioga Ca S’Òliba 

www.centredeiogacasoliba.com

APP: Ioga ca s’òliba

Insta: @centreioga

Facebook: Centre Ioga Ca s’Òliba

605477188

Mindfulness i meditació

Centre de ioga Ca s’Òliba

Gori 620839154

Cercles prenatals i postnatals

Vanessa. Doula / 665526572

Espai de Joc al Jardí

WhatssApp 650332139

Espai de Joc Nadó 

WhatsApp 675586865 / 686123069

Taller de memòria per a persones majors de 60 anys

Inscripció presencial als Serveis Socials de 9 a 14h o per tel. 971886529

Taller de Gravat

Rosa WhatsApp 647486194 / cangelabertdelaportella@gmail.com

Classes de Brodat

Amb la mestra artesana Francisca Moyà 971511645

Tot Punt

Classes de punt al taller / 630487551

Activitat de dibuix i pintura

Trinidad Campillo 650707889 / 971512036

Taller de gravat i estampació

Blanca 606155404 / blancalons@gmail.com

Taller de restauració de mobles

Antònia Busquets / 636081075

Escola de ball del Tall de Vermadors

678431629 / escola.talldevermadors@gmail.com

Escola de Ball a Sa Plaça. Tallers de ball de bot

Xisco Moyà 616549429 / ebasaplasadeconsell@gmail.com

Teatre. Taller/Escola Xamo-Xamo. Adults 

Lluís Valenciano i Miquel Àngel Moyà  670511850

Teatre. Taller/Escola Xamo-Xamo 

Infants de 4 a 18 anys 

Lluís Valenciano i Miquel Àngel Moyà 670511850

Agrupament Escolta i Guiatge Pedra Viva

Joan Bennasar / 638727435

aegpedraviva@megm.org