Nou horari i restriccions d’ús al parc verd de Binissalem

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

CONSIDERACIONS EN RELACIÓ AL FUNCIONAMENT DE LES DEIXALLERIES DAVANT EL COVID-19 A LES ILLES BALEARS

En data 22 de març de 2020, va sortir publicada en el BOE núm. 79 l’Ordre SND/271/2020, de 19 de març, per la que s’estableixen instruccions sobre gestió de residus en la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19.

Donada la incertesa provocada per la situació sanitària actual derivada de la pandèmia del COVID-19, i seguint en la línia de l’Ordre, des de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental es fan les següents consideracions als ens titulars i operadors de les deixalleries:

La prestació del servei públic de les deixalleries és un servei de recepció i recollida de determinats residus d’origen domiciliari. No obstant això, davant la present urgència sanitària, amb confinament de la població i mesures de protecció laborals aplicades per tal de disminuir el risc de propagació i afecció pel COVID-19, consideram incompatible la continuïtat de la prestació d’aquest servei tal i com avui es duu a terme.

Així com es considera essencial la prestació del servei de recollida viària, el servei de deixalleria no es considera de la mateixa naturalesa, atès que els residus que s’hi aporten no requereixen de forma general per als seus productors el seu urgent lliurament.

En aquest context, recomanam el tancament al públic de les deixalleries fixes i mòbils mentre duri l’actual situació sanitària.

En cas de fer efectiu aquest tancament, es recomana informar a la població que emmagatzemi els residus en els seus domicilis fins que es torni a restablir el servei.

Si aquest tancament no es fes efectiu, recomanam que almenys es prenguin les mesures següents: deixar emmagatzemats almenys 72 hores els residus sense fer-ne cap manipulació; reduir els horaris d’atenció al públic; incorporar una rotació major del personal; extremar les mesures d’higiene, l’ús dels EPIs corresponents; mantenir les distàncies i totes les recomanacions de prevenció que s’han donat des de les administracions respecte el COVID- 19.

 

Atenció! D’acord amb les consideracions Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’Ajuntament de Binissalem aplica les següents restriccions.

Restriccions d’ús al parc verd de Binissalem durant l’estat d’alarma:

  • Nou horari: Se modifica l’horari d’apertura de les instal·lacions, establint-se un nou horari de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 14.00 hores, i de les 16.30 a les 19 hores, dissabtes i diumenges romandrà tancat.
  • Aforament limitat: sols hi pot haver dues persones o dos cotxes a l’hora. La resta ha d’esperar a defora amb la distància de 2 metres de seguretat.
  • Sols poden accedir al parc verd els veïns que es troben al rústic del municipi. Han de dur el rebut de fems per a justificar-ho. La gent que viu al nucli urbà ha d’utilitzar el porta a porta.
  • Sols es podran dur les fraccions següents: Matèria orgànica, Paper i cartró, Vidre, Envasos lleugers, Bolquers i Rebuig

La resta de fraccions no estan permeses en aquests moments (Voluminosos, poda, electrodomèstics, restes d’obra, roba, pintures, etc …).

Gràcies per la vostra col·laboració i esforç!