Resum dels actes de les Festes de Sant Jaume 2022 (IV)

I seguint amb les Festes de Sant Jaume, dissabte 23 a la plaça de la vila encetàrem novament el cap de setmana amb l’Exhibició de Rugbi, esport que fa uns anys es va introduir al nostre poble.

L’arena ja estava preparada i tot seguit vàrem poder gaudir de la Festa dels Cavalls amb els cavalls de Sant Jordi i el jaleo, el joc de l’ensortilla i córrer aferrats. La Xaranga dels Valencians va animar la festa de valent.

A les 19h s’encetava l’esperada i mítica Festa de la Platja amb música a càrrec de Islanders, Cirko i Dj Comandante que omplí la plaça de gom a gom.

El diumenge 24 els grups Galatzó i e-volution animaren la revetlla de Sant Jaume.

El dia de Sant Jaume, dilluns 25, es va encetar amb els jocs tradicionals a la plaça. Escardar olles, pal ensabonat i carreres de joies engrescaren als infants, als adolescents i a molts de pares i padrins que observaven i recordaven la seva infantesa. Els xeremiers i els gegants Jaume i Aina, sempre presents a la celebració nostrada.

El vespre, ja a la fresca, els Javaloyas animaren als més grans.

I per acabar el dia del patró la Fil·loxera de l’Infern va fer un replec per fer el Correfoc Gros Sant Jaume amb direcció al Poliesportiu Alba Torrens allà on es tancà la vetllada amb l’Espectacle Piromusical.

Festes passades, coques menjades!

Ja hem celebrat Sant Jaume, però encara queda algun acte per recordar…