Sanitat prohibeix fumar al carrer i tanca tot l’oci nocturn

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest divendres davant els mitjans de comunicació després d’una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per abordar amb les comunitats autònomes l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

A la reunió han pactat amb les comunitats autònomes el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes, la garantia de distància social a l’hostaleria, que hauran de tancar a la una; reforçar els controls per detectar els botellots en via pública i prohibir fumar en espais a l’aire lliure en cas que no sigui possible mantenir la distància de seguretat.

Una altra de les mesures que han acordat és la realització de proves PCR als nous ingressos en residències i la limitació d’entrades i sortides; el reforç de del control en els esdeveniments multitudinaris i el cribratge amb PCR en grups específics.

És la primera vegada que el Govern i les comunitats activen el nivell 2 de coordinació que preveu el ‘Pla de resposta primerenca en un escenari de control de la pandèmia del coronavirus. En aquest nivell es poden dur a terme «actuacions coordinades en salut pública» que afecten més d’una comunitat.

Nota de Premsa del Ministeri de Sanitat