Vols baixar a Ciutat amb els ulls clucs?

Dissabte 18 de març de 2023

Et deixes portar a un lloc bell, secular, a on podràs gaudir d’una estona molt especial? Inscriu-te!

10.02h: estació de tren (Binissalem)

Activitat organitzada per Maria Coll i Borràs-Difusió de Patrimoni i conduïda per  Kika Coll, directora insular de Patrimoni.

 

Aquest era el reclam al qual, de manera molt valenta, respongueren un grup molt nombrós de persones, del qual 30 pogueren participar.

Un cop a Ciutat el grup es dirigí cap a la plaça de Cort, on Kika Coll, directora insular de Patrimoni, i Maria Coll i Borràs-Difusió de Patrimoni saludaren al grup i l’introduïrem a la filosofia de l’activitat.

I des de Cort, cap al carrer Zanglada, allà on la propietària de Can Marquès, la Sra. Nieves Barber, els va rebre de manera molt generosa i desinteressada, fent un recorregut pel casal i explicant, sobretot, com era allà la vida privada a principis del segle XX.

Can Marquès, casal gòtic evolucionat, amb una gran empremta modernista de la mà de l’indià Martí Marquès i que durant uns anys ha estat obert al públic i lloc de trobada d’artistes contemporanis.  Entrada, escala, rebedor, sales, sales privades, dormitoris, capella cuina, menjador…De Barber a Kika Coll, qui va seguir amb l’explicació detallant més la part del mobiliari, matèria de la qual és especialista.

Recorregut circular i final allà on començaren brindant amb escumós de Binissalem i desitjant molts d’anys al nostro estimat patrimoni.