XII Premi Llorenç Moyà d’Obres Dramàtiques

El passat dijous 14 de gener es va fer públic el veredicte del jurat del XII Premi Llorenç Moyà d’Obres Dramàtiques, format en aquesta ocasió pel gestor cultural i historiador del teatre Joan Arrom, el secretari acadèmic i professor de l’ESADIB Martí Fons i el doctor en Arts Escèniques i dramaturg Joan Tomàs Martínez.
Així el jurat ha concedit el premi per unanimitat a l’obra “Els nens de Plutó” d’Eva Moreno Bosch, sobre la qual han destacat la seva estructura dramàtica sòlida, el domini de l’art del diàleg, la construcció dels dos personatges protagonistes o els girs dramàtics que articulen una molt ben aconseguida tensió. El premi està dotat amb 2.000 €, aportats íntegrament per l’Ajuntament de Binissalem.
Eva Moreno Bosch (Barcelona, 1966). Formada com a tècnica d’educació infantil i gestora cultural, entre d’altres disciplines. Ha treballat com a bibliotecària d’escola pública i en l’actualitat gestiona el centre cívic i cultural de la Federació Obrera de Molins de Rei, com a responsable de gestió i programació cultural. Viu a Molins de Rei.
Des de ben jove escriu poesia i narrativa breu, havent obtingut prop d’una seixantena de guardons literaris, entre els quals el Mestratge en Gai Saber als Jocs Florals de Barcelona – Sants 2016, d’ on n’ha estat mantenidora de la 140 edició del 2017. Dins la dramatúrgia, Eva Moreno Bosch ha destacat en els camps de l’adaptació teatral, l’escriptura d’obra pròpia, com a actriu principal i de repartiment així com en la producció i management de diverses obres del grup Impuls Teatre, rebent nombrosos premis com a dramaturga i actriu.