Terme municipal

El municipi de Binissalem es troba, pràcticament, al centre de la Comarca des Raiguer, entre els termes municipals de Consell, Alaró, Lloseta, Inca i Sencelles.

Té una superfície de 29,8 Km2 i una població d’uns 7.500 habitants. La seva altitud és de 139 metres per sobre del nivell del mar i es troba a 22 km de la capital de l’illa, Palma.

Al terme de Binissalem, s’hi distingeixen tres parts ben diferenciades:

  • La zona nord, amb els turons de Bellveure (383 m.) i Morneta, separats pel coll d’en Simonet, on hi trobem el penyal dels Bous, els penyals Tallats, el penyal Roig, la penya de Can Jeroni i Sa Panada.
  • La zona central, on hi ha el poble de Binissalem i ja no es distingeixen els antics nuclis aïllats de cases (Pedaç, Es Reg, Es Pou Bo, Sa Coma, Robines, S’Olla, Es Rasqueli, etc.), on hi ha la xarxa de comunicacions històrica i moderna (l’eix romà Palma-Pollentia, el camí islàmic des Raiguer, la via del tren Palma-Inca i la carretera Palma-Alcúdia).
  • La darrera zona és la que està més al sud, on trobem el llogaret de Biniagual des d’on surten els camins cap a Muro, Biniali, Sa Cabana, Sencelles, etc. i per on passa l’autovia Palma-Inca.